#Blog 10

Rode bloemenwade – preview

 

17 september 2022

 

De maand september staat in het teken van opstarten. Tussen de voorbereidingen voor het jubileumconcert van de cantorij door is er gelukkig ook weer tijd om in mijn atelier te werken. Wat is er mooier dan werken met zachte wol. Deze keer heb ik gekozen voor een basis van rood naaldvilt en wol in rood, dieprood en roze-tinten. Zelfs de lichtste en de donkerste kleuren zijn lichtroze en diepdonderrood, met een zweem van paars erin. De kleuren van rode rozen.

 

Je geeft bloemen aan een geliefde. Rode rozen staan voor liefde. Het aanbrengen van bloemen op een wade geeft dus aan dat  degene die erin gewikkeld wordt van bloemen hield of geëerd moet worden met bloemen. Daarom maak ik deze keer een rode bloemenwade. Dan kan een dierbare in mooie bloemenpracht gewikkeld worden. Dat voelt teder en warm. Tegelijkertijd vertelt het over de omarming van degene die dierbaar is. Zo kan zonder woorden de krachtige boodschap doorgegeven worden, dat degene die omhuld wordt door de wade heel geliefd was en nog is. Deze zachte warme wade krijgt daardoor een krachtige symbolische waarde: we houden van onze dierbare.

 

Nog een paar dagen hard werken. Dan is de wade klaar. Het is altijd spannend wat er gebeurt tijdens het viltproces. Gauw aan de slag. Volgende week meer…