Wade-zacht

waden – algemene informatie

Schoonheid bevordert zorgvuldigheid

Vanzelfsprekend wilt u zo zorgvuldig mogelijk afscheid nemen van uw dierbare. Mijn waden zijn allemaal met de grootst mogelijke zorg ontworpen en vervaardigd. Daardoor zult u terug kijken op een mooi afscheid na opbaring en uitvaart in een zachte en soepele wade van Wade-zacht.

Wade-zacht

Wade-zacht is gespecialiseerd in het vervaardigen van zachte dekens, die waden of lijkwaden worden genoemd. In deze waden kunnen overleden mensen worden opgebaard, begraven of gecremeerd worden. Daarvoor is geen kist nodig (het mag natuurlijk wel), want een draagbaar of een mand past heel goed bij deze manier van opbaren. Iemand toedekken met een deken is immers heel natuurlijk.
Daarom bevordert het gebruik van een zachte en soepele wade van Wade-zacht de aanraakbaarheid en nabijheid van een dierbare overledene, wat de intimiteit van het afscheid kan vergroten. Zo kan gebruik van een wade de herinnering aan een verdrietige periode kan verzachten.

 

Wade-zacht waden die op de site staan zijn voorradig, tenzij anders vermeld.

Bij mijn katoenen waden kan desgewenst een kussensloop geleverd worden.

Katoenen kinderwaden kunnen in een dag op maat gemaakt worden.

Omdat elke wade een uniek en handgemaakt product is, zal elke wade een eigen patroon en kleurensamenstelling hebben. Kleuren kunnen in werkelijkheid licht afwijken van de afbeeldingen op de website.

De productie van een nieuwe wollen wade neemt ongeveer drie dagen in beslag (15-20 uur). Dat betekent in de praktijk dat het lastig is zo’n wade op tijd te vervaardigen na een overlijden. U kunt een keuze maken uit de waden die voorradig zijn.

Wanneer u voldoende tijd heeft kunt u een wade in opdracht laten maken.

Neem bij vragen even telefonisch contact op of via het contactformulier onderaan deze pagina.

 

Atelier- of thuisbezoek

Woont u in Groningen, Friesland, Drenthe of de  kop van Overijssel en wilt u graag een wade uitzoeken, maar vindt u het lastig om te kiezen vanaf een scherm, dan kan ik – indien mijn andere verplichtingen dat toelaten – naar u toe reizen met mijn waden, zodat u live een keuze kunt maken. Daaraan zijn kosten verbonden.

Wanneer u een keer langs wilt komen in mijn atelier (daaraan zijn geen kosten verbonden) kunt u mij opbellen of contact opnemen via het contactformulier onderaan.

Herinneringsboek of troostkussen

Mijn wollen waden laten toe dat er een gedeelte wordt weggeknipt, bijvoorbeeld vier driehoeken in de hoeken of een lange strook van de onder- of bovenkant. Daar kan later een kussen of  een andere herinnering van gemaakt worden. Wanneer u dat wilt, kunt u contact met mij opnemen.

U kunt ook zelf  een kussen of troostboek maken onder mijn begeleiding. Daarin kunt u bijvoorbeeld kledingstukken die uw dierbare graag droeg, kleine voorwerpen en/of een foto afgedrukt op stof verwerken.

Meer informatie vindt u onder de tab Cursussen.

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag, neem dan gerust contact met me op (geen acquisitie a.u.b.):