Wade-zacht

wikkel-instructie waden

Schoonheid bevordert zorgvuldigheid

Vanzelfsprekend wilt u zo zorgvuldig mogelijk afscheid nemen van uw dierbare. Mijn waden zijn allemaal met de grootst mogelijke zorg ontworpen en vervaardigd. Daardoor zult u terug kijken op een mooi afscheid na opbaring en uitvaart in een zachte en soepele wade van Wade-zacht.

Opbaren en toedekken met een wade

Vaak krijg ik de vraag hoe een overledene in een wade gewikkeld kan worden. Er is niet één manier dé manier, maar de patronen van mijn waden zijn afgestemd op een eenvoudige manier van vouwen.

Hieronder ziet u op de afbeeldingen hoe de waden van Wade-zacht het best gevouwen kunnen worden.

Wanneer iemand opgebaard moet worden in een wade, wordt de wade met de bewerkte kant naar onder gelegd midden over de baar. Daarna kan de overledene op de baar worden gelegd. Vervolgens kan het voeteneinde over de voeten terug geslagen worden. Daarna kan naar keuze links of rechts de wade in de lengte over het lichaam heen gelegd worden. Vervolgens de andere kant. Het hoofd kan eerst vrij blijven. De bovenkant van de wade kan rondom het hoofd gedrapeerd worden. Omdat die effen is, geeft dat een mooi rustig beeld.

Wanneer het moment daar is dat de overledene geheel wordt toegedekt, kan de wade links en rechts worden terug geslagen. Het gedeelte bij het hoofd wordt vanaf de bovenkant over het hoofd gelegd. Vervolgens kan de wade weer in de lengterichting over de overledene gelegd worden, zodat de wade geheel gesloten wordt.

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag, neem dan gerust contact met me op (geen acquisitie a.u.b.):