Wade-zacht

Cursussen

Een troostboek, kussen of een andere herinnering maken, helpt bij de verwerking van rouw

Omdat na overlijden de rouwverwerking begint, of verder gaat, bied ik cursussen aan, waarin herinneringen van textiel gemaakt kunnen worden. Dat biedt troost, omdat verwerken van bijvoorbeeld gedragen kleding troostend werkt. Zo helpt dat bij de verwerking.

De ervaring leert dat tijdens cursussen vaak ook gepraat wordt over wat de cursisten bezig houdt. De combinatie van bezig zijn met de handen en de onderlinge gesprekken helpen bij de verwerking van een heftige gebeurtenis.

Werken met textiel kan dus helpen bij het verwerken van een verdrietige tijd.

Daarbij help ik u graag. Onder mijn begeleiding kunt u een herinnering maken van textiel. U kunt stukken uit kleding van een overledene gebruiken, kleine dierbare voorwerpen verwerken, borduren of naaien. Quilten of vilten. Ook afgeknipte hoeken van een wade zijn heel geschikt voor de verwerking in een herinnering.

In de cursussen kunt u een kussen, een troostboek of een andere herinnering maken van textiel.

Misschien bent u zelf al aan zo’n herinnering begonnen, maar loopt u ergens vast, neem dan even contact op. Mogelijk kunt u aansluiten tijdens een van de lessen op woensdagmiddag of donderdagmorgen.

Het is ook mogelijk om u aan te melden met een eigen groepje, om samen rouw te verwerken. Neem dan even contact op. Dan maken we samen een workshop- of  cursusplan en kijken we wanneer die kan plaatsvinden.

Algemene informatie

Zoomlessen worden digitaal gegeven. Bij de cursus staat aangegeven hoeveel deelnemers er maximaal zijn.

De lessen in mijn atelier worden in kleine groepen tot drie personen gegeven (Bieslookstraat 31-1 unit R, 9731HH Groningen.)

Het cursusgeld is per persoon en exclusief materialen.

Wanneer er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst. Bij voldoende aanmeldingen worden er extra data gepland. Daarover ontvangt u zo snel mogelijk bericht onder vermelding van de nieuwe data.

Elke leerling wordt individueel begeleid.

Het lesgeld moet vooraf worden betaald en is niet terug te vragen nadat de eerste les is gestart.

Er zijn naaimachines in mijn atelier beschikbaar om mee te werken.

Heeft u interesse in een workshop waarin u werkt met textiel of wilt u graag met een eigen groepje komen, neemt u dan alstublieft contact met me op.

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag, neem dan gerust contact met me op (geen acquisitie a.u.b.):