Blog

Petrus in het land – talent in de Nieuwe Kerk van Groningen

 

26 januari 2024

 

Half januari werd ik in mijn atelier geïnterviewd over mijn waden voor een televisie-uitzending van Petrus in het land. De overige opnames zijn gemaakt in de Nieuwe Kerk in Groningen.

Het thema van de uitzending was ‘Groningen – een stad met talent’.

Het is altijd weer bijzonder om anderen te vertellen over mijn passie: werken met textiel en dat delen met anderen. Het is fijn om anderen te vertellen over mijn wollen waden. Ze zijn zo zacht en kleurrijk. Dat maakt dat ze ook troostend werken. Je kunt ze gebruiken bij een begrafenis of een crematie. Wat je ook kiest, wollen waden zijn zo mooi, soepel en warm gekleurd, dat de overledene altijd mooi ligt opgebaard. Dat kan op een draagbaar, in een mand of in een kist. Ik heb zelf voor een mand gekozen. In het programma laat ik zien hoe een wollen wade dan gevouwen kan worden, zodat er een soort slaapzak ontstaat waarin de overledene wordt gewikkeld.

Het liefst zou ik willen dat mijn waden al bij leven worden gebruikt als deken op bed of op de bank. Dan is de keuze voor een wollen wade nog duurzamer.

Hier vindt u een link naar de uitzending over talenten in de Nieuwe Kerk van Petrus in het land.