#Blog 11

De rode bloemenwade is klaar

27 september 2022

We zijn inmiddels een week verder. Vorige week schreef ik dat het viltproces spannend is. Hoe komt dat?

Tijdens het viltproces wordt een wade in wording ingepakt. Dat betekent dat het vilten gebeurt terwijl je de wol niet kunt zien. Je moet de controle dus uit handen geven. Pas wanneer je de wade uitpakt na het vilten, zie je het resultaat. Dus wanneer het vilten klaar is, mag ik het pakket uitpakken. De inmiddels vervilte wol is dan nog nat. Daarna leg ik de wade glad neer en laat haar rustig opdrogen.

Deze keer wordt ik al tijdens het uitpakken  verrast door de bloemen die tevoorschijn komen. De kleuren zijn prachtig met elkaar vermengd. Na het drogen is de rode bloemenwade is klaar voor gebruik: de rode bloemen stralen me tegemoet. Hij is zacht en soepel. Prachtig als deken op bed. Prachtig om te gebruiken als wade.