Blog #14 (gewijzigd)

Zelf herinneringen van textiel maken

 

21 januari 2023

Alle lessen vindt u onder de tab Cursussen.

Als welkom de eerste twee maanden 20% korting.

 

Wist u dat iets maken van textiel helend kan werken? Textiel is van nature zacht en plooibaar materiaal. Daardoor heeft het vrijwel eindeloos veel mogelijkheden om iets mee te maken. Wanneer iemand in rouw is of een groot verdriet heeft, kan iets daarover maken helpen in het verwerkingsproces.

Een troostkussen is een kussen dat gemaakt wordt van gedragen kleding, zoals overhemden of bloezen; of van stoffen in een voor u passende kleur. Wanneer aanwezig kunnen ook stroken of stukken van een wade verwerkt worden. Hetzelfde geldt voor een troost- of herinneringsboek. Een boek leent zich ook heel goed om kleine dierbare voorwerpen te verwerken. Ik denk dan aan een klein kettinkje of een door gebruik versleten sleuteltje. Misschien schiet u onmiddellijk wel een ander voorwerpje in gedachten dat u zou kunnen gebruiken. Mijn hoop is in elk geval dat het maken van een troostkussen of een troost- of herinneringsboek de cursisten helpt hun rouw of verdriet te verwerken. Overigens hoeft dat verdriet niet altijd rouw door een overlijden te zijn. Het kan ook een andere verlies-ervaring zijn. Er is bijvoorbeeld een ernstig zieke cursist die zegt dat ze er haar ‘krachtboek’ van gaat maken. Ze wil het maken van het boek gebruiken om ‘in haar kracht’ te gaan staan. Zo maakt ze van haar ziekte haar kracht. Dat vind ik heel bijzonder.

Het is zo mooi dat iets maken van textiel kan helpen bij het verwerken van een verdrietige gebeurtenis.

In de cursussen kunt u een kussen, een troostboek of een andere herinnering maken van textiel. Nieuwsgierig? Kijk dan onder de tab Cursussen.