Blog #13

Atelier Wade-zacht vooruitblik op 2023

Tentoonstellingen van het wandkleed – Nieuwe waden – Online lessen

21 december 2022

Het Kerstfeest komt steeds dichterbij. Buiten is het donker, binnen maken we het knus en gezellig. We branden kaarsen en zingen Christmas Carols. December is ook de maand om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar ook om alvast vooruit te kijken naar wat 2023 gaat brengen.

In het eerste half jaar van 2022 ben ik vooral heel veel in de A-kerk aan het werk geweest. Daar heb ik de totstandkoming van een mega-wandkleed over het slavernijverleden van Groningen begeleid. Het was een geweldig project! Behalve dat het samen werken aan zo’n mooi handwerk samenbindt, werkt het ook mee aan als bewustwording van wat de tot slaaf gemaakten is aangedaan.

Vanaf januari 2023 zal dit wandkleed weer worden tentoongesteld in kerken die de Stichting Oude Groninger Kerken in beheer heeft. Eerst twee maanden in Eenrum, dan twee maanden in Nieuw Beerta, vervolgens in mei en juni in Zeerijp. Daarna gaat het wandkleed weer terug naar de A-kerk, waar het vanaf Keti koti weer tentoongesteld zal worden. Ik verheug me er nu al op.

Het tweede halfjaar van 2022 heb ik weer meer tijd kunnen besteden aan het maken van waden. Op 5 november stond ik op de uitvaartbeurs. Ik heb veel bezoekers gesproken. Ze vonden het heel fijn om mijn waden te kunnen zien en voelen: ‘wat zijn ze zacht’, was een veelgehoorde reactie. Meerdere bezoekers hebben aansluitend ook mijn atelier bezocht. Ook u bent welkom om een keer te komen kijken. Wel graag even bellen, want ik ben er niet altijd.

In de nazomer van 2022 werd ik gevraagd om enkele online lessen te verzorgen voor het Duitse Patchworkgilde. Omdat veel quilters wel veel kleine werkjes hebben liggen, leek het me leuk ze te leren hoe je die tot een textielboek kunt verbinden. Dat werd met groot enthousiasme ontvangen. De resultaten waren prachtig. Dat maakte mij zelf ook enthousiast. Daarom vind ik het heel leuk dat ik die cursus in februari  ook in het Nederlands kan gaan aanbieden. Denk je nu: dat wil ik ook leren? Mail me dan even, dan zet ik je vrijblijvend op de wachtlijst. Ik houd je dan op de hoogte van de ontwikkelingen.

Binnenkort dus meer nieuws!