#Blog 8

Atelier Wade-zacht is verhuisd

20 januari 2022

Verhuizen is een spannende bezigheid. Je gaat een ruimte bezichtigen, maakt je een voorstelling hoe het zal zijn. Na het tekenen van het huurcontract gaan er zeer een maand voorbij voordat je weer in de door jou gehuurde, inmiddels lege, ruimte staat. Je kunt je op dat moment amper voorstellen dat het binnen een paar weken je eigen atelier zal zijn.

Thuis zijn de voorbereidingen al in volle gang: de houten kratten staan ingepakt midden in de woonkamer. Je moet er steeds omheen lopen, dus je kunt er niet omheen dat je verhuizing aanstaande is. Je maakt een plan voor de indeling van je ruimte. Dat is wat meer puzzelen dan verwacht, omdat de ruimte bij opmeten kleiner blijkt dan je had verwacht. In de kleine lettertjes stond namelijk dat ook een deel van de gemeenschappelijke ruimte, oftewel de gangen en toiletten, deel uitmaakt van het door jou gehuurde aantal gehuurde vierkante meters. Tja.

Gelukkig had ik voor de lockdown laminaat en nieuwe kasten in huis gehaald, dus die verhuizen we – mijn man helpt in deze fase van de verhuizing heel hard mee – als eerste. Wanneer het laatste plankje van de nieuwe vloer is gelegd, heeft de ruimte al een heel andere uitstraling gekregen. Nu kunnen we de nieuwe witte kasten voor de houten kratten opbouwen. Er passen vijftig houten kratten in met heel veel stof! Toch bleven er nog wat plastic kratten over met nog meer stoffen.

Aan de andere lange wand hebben we de Lundia-stelling opgebouwd. Lundia is een superslim systeem dat je steeds aan kunt passen aan de ruimte die je ter beschikking hebt. Deze keer heb ik gekozen voor het creëren van een entree met een halfhoge hoek in de kast. Inmiddels is deze kast gevuld met allerlei mappen en materialen. Het leuke is dat de bekende kast uit mijn oude werkruimte toch nieuw is op deze manier.

Na het verhuizen van alle dozen en spullen uit mijn oude atelier, kon ten slotte ook het prikbord van de wand gehaald worden. Inmiddels zijn die netjes aan de muur in de Bieslookstraat geschroefd. Klaar voor gebruik. Volgens mij was dat een van de laatste dingen die nog verhuisd moesten worden. Maar de eerlijkheid gebiedt dat er uit onverwachte hoekjes van ons huis nog steeds spullen tevoorschijn komen die ik daar ‘tijdelijk’ had opgeruimd. De tijd zal het leren.

Op dit moment geniet ik enorm van de grootte van mijn nieuwe atelier, waar ik alle spullen overzichtelijk heb en belangrijker nog: onder handbereik. En wat ook heel fijn is, zijn de nieuwe, extra lange en brede werktafels. Ik heb ze al in gebruik genomen. Dat werkt heerlijk. Mijn nieuwe atelier voelt nu, een paar weken na het leggen van de eerste plankjes in de toen nog lege ruimte, al verbazend vertrouwd. Nu nog een lekkere stoel.

Ben je nieuwsgierig naar mijn nieuwe werkplek? Kom dan gerust een keer kijken. Maak wel even een afspraak, dan weet je zeker dat ik er ben.

AtelierWade-zacht