Wade-zacht

toegepaste textielkunst

Contact

Wade-zacht is een eenmansbedrijf in Groningen (KvK 70280177), dat in 2017 is opgericht door Rita Berghuis-Ensing.
Rita heeft in de afgelopen vijfentwintig jaar langzaam-maar-zeker een carrière opgebouwd in de textielkunst. Zingeving en engagement zijn waardevolle elementen in haar werk. Toen dan ook de vraag kwam of zij een aantal waden wilde maken, heeft zij daar ja op gezegd.
Dat leidde vervolgens tot de oprichting van Wade-zacht, een onderneming die is gespecialiseerd in het vervaardigen van waden en toegepaste textielkunst.

Waden zijn zachte dekens waarin mensen begraven of gecremeerd kunnen worden zodat er geen kist nodig is. Daarmee wil Rita een bijdrage leveren aan een goede manier van afscheid nemen.

De laatste jaren heeft Rita voornamelijk in opdracht gewerkt. Zo heeft zij naast waden een aantal antependia (altaarkleden voor in kerken) en stola’s voor predikanten vervaardigd, een aantal trouwjurken genaaid en meegewerkt aan een diverse kunstproducties door textiele decors te maken van 5 bij 5 meter.

Voor het werk van Rita Berghuis-Ensing tot-nu-toe kunt u terecht op Textielkunst van Rita Berghuis.

Wanneer u vragen heeft over waden, mondkapjes of kleding, of een bestelling wilt doen, kunt u bellen met 06 15268817 of contact opnemen via de e-mail info@wade-zacht.nl.

Bij elke bestelling gelden de algemene voorwaarden.


Baardeken

Rita maakte voor Erna Jansen Uitvaartzorg een Wade-zacht-Baardeken. Zij biedt de mogelijkheid deze baardeken te gebruiken tijdens het uitrijden van de overledene.
U kunt hiervoor contact opnemen met Erna Jansen Uitvaartzorg.baardeken